Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل خانه مطبوعات استان گفت: به نظر من مدیری که ظرفیت شنیدن انتقاد را ندارد مدیر نشود؛ چرا که یک مدیر باید در مقابل انتقادها جبهه نگرفته و توان شندین انتقادها را داشته باشد.

خبرگزاری فارس-کرمانشاه-کمیل نظری: خانه مطبوعات تنها انجمن صنفی رسمی رسانه‌هاست. در طول سال‌ها این انجمن صنفی بالا و پایین‌های روزگار را چشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مناسبت روز خبرنگار در یک نشست متفاوت با «وحید نیشابوری» رئیس خانه مطبوعات کرمانشاه به گفت‌وگو نشسته‌ایم. این دیدار در یک ظهر گرم تابستانی در دفتر خبرگزاری فارس برگزار شد که مشروح آن را در ذیل می‌خوانید.

فارس: در استان کرمانشاه چه تعداد رسانه دارای مجوز هستند و از این تعداد چند درصد آن‌ها را فعال می‌دانید؟

نیشابوری: در حال حاضر در استان کرمانشاه ۱۶۸ مجوز فعالیت رسانه داریم که از این تعداد ۱۰۲ رسانه دارای مجوز مکتوب و ۶۶ رسانه در فضای اینترنت به صورت پایگاه خبری و برخط باید فعالیت کنند. از این تعداد ۶۰ درصد رسانه‌های مکتوب فعال، ۲۰ درصد نیمه فعال و حدود ۲۰ درصد کاملا غیر فعال هستند؛ در طرف دیگر نیز از رسانه‌های برخط، ۵۰ درصد فعال، ۲۰ درصد غیر فعال و ۳۰ درصد هیچ گونه فعالیتی ندارند.

فارس: چه تعداد از فعالان رسانه‌های استان به صورت رسمی عضو خانه مطبوعات استان هستند؟

نیشابوری: بر اساس آخرین آمار ۹۳ نفر عضو خانه مطبوعات استان هستند؛ اما هیچ محدودیتی برای عضویت در خانه مطبوعات نداشته و تمام کسانی که علاقمند به فعالیت در این انجمن صنفی هستند به شرط دارا بودن شرایط عضویت می‌توانند درخواست عضویت بدهند.

فارس: به نظر شما استان ما ظرفیت این تعداد مجوز رسانه را دارد؟

نیشابوری: از لحاظ خبری و حرفه‌ای باید گفت: خیر! استان ما ظرفیت این تعداد مجوز را ندارد اما این موضوع نباید دست آویزی برای عدم اعطای مجوز به رسانه‌ها شود؛ چرا که در طول زمان با بررسی مجوزهای اعطا شده به رسانه‌ها در قالب‌های مختلف مشاهده شده است که کسانی که توان فعالیت را نداشته و یا در نیمه راه توان خود را از دست داده اند، به زودی از فعالیت کنار کشیده و رسانه آن‌ها حتی با دارا بودن مجوز کاملا منفعل است.

فارس: به نظر شما مشکل کجاست؟

نیشابوری: «مدیریت رسانه» و «اقتصاد رسانه» دو موضوع فراموش شده در رسانه‌های استان است و همین مساله بسیاری از مشکلات را برای رسانه به همراه دارد. رسانه‌ها به علت عدم تامین منابع مالی تبدیل به روابط عمومی ادارات شده و یا بعد از مدتی منفعل و یا تعطیل می‌شوند؛ چرا که مدیران آن‌ها قبل از اخذ مجوز الفبای مدیریت و اقتصاد در رسانه را فرا نگرفته‌اند.

فارس: به موضوع اطلاع رسانه ادارات اشاره کردید به نظر شما چه میزان از وظیفه یک رسانه فقط اطلاع رسانی است؟

نیشابوری: رسانه‌ها در کنار انتفاد و بررسی وظیفه اطلاع رسانی و انتقال اخبار ادارات و سازمان‌ها را نیز بر عهده دارند؛ اما به علت شرایط مختلفی که در استان ما وجود دارد اغلب مدیران اداری ما وظیفه رسانه را تک بعدی نگاه کرده و تنها وظیفه رسانه را انتقال اخبار می‌دانند و تاب کوچکترین انتقادی را ندارند.

به نظر من مدیری که ظرفیت شنیدن انتقاد را ندارد مدیر نشود؛ چرا که یک مدیر باید در مقابل انتقادها جبهه نگرفته و توان شندین انتقادها را داشته باشد.

 

فارس: برای حل این مشکل چه کاری می توان انجام داد؟

نیشابوری: به نظرم مدیران در تمام سطوح باید از سواد رسانه‌ای برخوردار شوند. می‌توان با برگزاری کلاس‌های سواد رسانه‌ای آن‌ها را با این مهم آشنا کرد که نباید در مقابل هر موضوع، انتقاد و پیشنهادی سریع جبهه گیری کرده و یا حتی بدتر از آن نباید در مقابل هر انتقادی سریعاً دست به شکایت برند؛ چرا که هر رسانه منتقدی بر اساس قانون موظف است پاسخ طرف مقابل را در همان شرایط با همان خصوصیات منتشر کند.

فارس: به نظر می‌رسد در طرف مقابل برخی از خبرنگاران نیز دست به شیطنت‌هایی می زنند؟

نیشابوری: بله بعضی از خبرنگاران با حقوق خود در رسانه آشنا نیستند و جایگاه، شان، وظایف و اختیارات خود را به درستی نمی شناسند و باید مطالعه قانون مطبوعات را به یک برنامه روزانه تبدیل کرده و نسبت به وظایف و اختیارات خود آشنایی کامل را به دست بیاورند.

فارس: برخی از رسانه‌ها در کنار فعالیت در قالب مجوز خود دست به راه اندازی کانال در فضای مجازی کرده‌اند، مواجهه قانون با این گونه فعالیت ها چگونه است؟

نیشابوری: تمامی خبرنگاران و فعالان رسانه‌ها باید بدانند که هر گونه تخلف در فضای مجازی که منجر به شکایت شود شامل ارجاع به دادگاه ویژه مطبوعات نخواهد شد و بسیاری از تخلفات صورت گرفته در فضای مجازی حتی با وجود حضور یک خبرنگار و یا فعال رسانه در یک طرف دعوا، در پلیس فتا دنبال خواهد شد چرا که قانون مطبوعات و رسانه‌های کشور هیچ گونه وظیفه‌ای در برابر فضای مجازی و کانال‌های مجازی نداد.

فارس: عملکرد شما در مقابل شکایت صورت گرفته از فضای رسانه چگونه بوده است؟

نیشابوری: تمام سعی و تلاش ما این است که شان مطبوعات در استان کرمانشاه حفظ شده بر همین اساس در بسیاری از موارد از وظایف خود عدول کرده و در خصوص فعالیت رسانه‌های غیر رسمی نیز وساطت کرده و مشکلات را حل کرده‌ایم. بر همین اساس در برخی موارد با انتظارات بی موردی نیز مواجه شده‌ایم.

فارس: یکی از اصلی ترین وظایف خانه مطبوعات، آموزش است، عملکرد خانه مطبوعات را در این خصوص چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نیشابوری: در خصوص اهمیت آموزش با شما موافق هستم. در همین راستا خانه مطبوعات کرمانشاه یکی از پربارترین عملکردها در این خصوص در بین خانه‌های مطبوعات کشور داشته است چرا که در طول این مدت، سه دوره مقدماتی و یک دوره پیشرفته آموزش خبرنگاری با هماهنگی مرکز مطالعات رسانه در کشور برگزار شده است.

در کنار این کلاس‌ها چندین دوره با موضوع صفحه آرایی و اقتصاد در رسانه نیز توسط خانه مطبوعات استان برگزار شده است اگر در سال پیش رو شرایط جامعه بهبود پیدا کند قطعا دوره‌های جدید دیگری نیز برگزار خواهد شد.

فارس: فکر می‌کنید کرونا به چه میزان به رسانه های استان ضربه زده است؟

نیشابوری: یکی از مشاغلی که بیشترین آسیب را از کرونا دید قطعا رسانه بود. خیلی از رسانه‌های ما در شرایط این بیماری به مرز بحران رسیده‌اند و خیلی از آن‌ها فراتر از بحران رفته و نابود شده و هیچگاه یارای قد علم کردند را نخواهند داشت.

در این میان رسان‌های مکتوب به عنوان رسانه‌های با اصالت و قدیمی صدمه بیشتری از سایر رسانه‌ها متحمل شده‌اند. البته در راستای حمایت از این قشر از جامعه تسهیلات با بهره کم برای رسانه‌ها در نظر گرفته شده است و پیگیر آن هستیم که در صورت تامین اعتبار لازم در اختیار این عزیزان قرار بگیرد. از طرف دیگر خانه مطبوعات استان سعی می‌کند با تامین منابع مالی یک سری اقدامات و کمک‌های یلاعوض را برای این عزیزان فراهم کند.

 

فارس: یکی از مسائلی که همواره مورد انتقاد رسانه‌های مکتوب است، موضوع یارانه و سهمیه کاغذ است، به نظر شما این انتقادات به چه میزان وارد است؟

نیشابوری: در خصوص یارانه‌ها باید یک موضوع مهم را در نظر بگیریم که ادارات ارشاد استانی هیچ گونه نقش و دخالتی در اعطای آن ندارند. این یارانه‌ها به صورت برخط و از طریق سایت رسانه بر اساس معیارهای موجود همچون ضریب کیفی و نظم در انتشار به رسانه‌ها تعلق می‌گیرد.

فارس: بسیاری از رسانه‌های استان از عملکرد اداره کل ارشاد در رصد مطبوعات استان گله‌مند هستند، نظر شما در این خصوص چیست؟

نیشابوری: باید این انتقادات را قبول کنیم. تعدد رسانه، تغییر فضا و ورود فضای مجازی باعث شده است رصد رسانه‌ها به آسانی گذشته نباشد.

یک زمانی در استان کرمانشاه ۲۰ رسانه مکتوب وجود داشت و یک نفر می‌توانست به راحتی آن‌ها را مطالعه کرده و اعلام نظر کند، اما در شرایط فعلی حجم گسترده‌ای از اطلاعات در فضاهای رسانه‌ای استان وجود دارد و بررسی همه آن‌ها نیازمند توان بسیار بالایی است.

فارس: موضوع بیمه خبرنگاران یکی از گله‌مندی‌های این قشر از جامعه است، این گله از کجا نشات می‌گیرد و برای حل آن باید چه کرد؟

نیشابوری: چند راهکار برای بیمه فعالان رسانه وجود دارد. راهکار اول ثبت نام در صندوق هنرمندان است که باید مراحل لازم آن در سایت رسانه دنبال شده و در صورت دارا بودن شرایط، این بیمه تعلق می‌گیرد. نوع دیگر بیمه خبرنگاران به وسیله مدیران مسئول رسانه است؛ در این راهکار مدیرمسئول به عنوان کارفرما ظاهر شده و با مراجعه به تامین اجتماعی مراحل ثبت بیمه خبرنگاران فعال در رسانه خود را دنبال می‌کند، اما این موضوع کاملا در اختیار مدیرمسئول قرار دارد و نمی‌توان آن را مجبور به انجام چنین کاری کرد.

فارس: بزرگترین مشکل دنیای رسانه استان را چه موضوعی می دانید؟

نیشابوری: اقتصاد و مسائل مالی، همان گونه که صحبت شد اقتصاد رسانه بر تمامی مسائل یک رسانه تاثیر می‌گذارد. میزان کیفیت رسانه را تغییر می‌دهد و حتی در گاهی مواقع خط مشی رسانه را تعیین می‌کند. رسانه‌ها نیازمند توان مالی هستند تا به وسیله آن خبرنگاران جذب کنند، مطالب پر محتوا را تولید کرده و در رسانه خود منعکس کنند.

فارس: افق پیشروی رسانه‌های استان را چگونه ترسیم می‌کنید؟

نیشابوری: با توجه به گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های سنتی در حال تضعیف شدن و از بین رفتن هستند. شرایط بد اقتصادی حاکم بر کشور تضعیف رسانه‌ها را تسریع کرده است به گونه‌ای که هزینه چاپ و نشر در کشور بشدت بالا رفته و نشریات مکتوب با یک معضل بزرگ مواجه هستند و بنظر می‌رسد، آرام آرام بسیاری از آن‌ها قالب فعالیت خود را تغییر داده و به سمت فضای مجازی حرکت کنند. بدین ترتیب، فضای مجازی به عنوان مکمل فضای مکتوب وارد عمل شده و با استفاده از آن می‌توان رسانه‌ها را از شرایط فعلی نجات داد.

فارس: این تغییر رویه یک سری ملزومات قانونی نیاز دارد.

نیشابوری: بله دقیقا، ساختار قانون مطبوعات با توجه به ورود فضای مجازی، مستلزم یک سری اصلاحات در قانون مطبوعات است به همین دلیل فکر می‌کنم این اصلاح در قانون مطبوعات به وقوع خواهد پیوست.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: رسانه مطبوعات کرمانشاه مدیران خبرگزاری فارس خانه مطبوعات مشکلات خانه مطبوعات مصاحبه خانه مطبوعات استان استان کرمانشاه رسانه های استان قانون مطبوعات باید در مقابل رسانه ها رسانه ها رسانه ها فضای مجازی نظر شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۲۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای استفاده بلاگر شیرازی از آمبولانس اورژانس در حال پیگیری است

محمدجواد مرادیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص انتشار کلیپی در فضای مجازی که در آن از یک دستگاه آمبولانس در شیراز برای تولید محتوای سرگرم‌کننده استفاده شده بود گفت: فیلمی که در ۲۴ ساعت گذشته در فضای مجازی وایرال شده، در حقیقت مربوط به یک ماه پیش است و همکاران در حال بررسی هستند که آیا این اقدام با هماهنگی یا بدون هماهنگی صورت گرفته است.

رئیس مرکز اورژانس فارس در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که استفاده شخصی از اموال دولتی آن هم توسط یک بلاگر و در چنین سطحی چه با هماهنگی و چه بدون هماهنگی آیا تخلف نیست، گفت: طبق قانون هر گونه استفاده رسانه‌ای از اموال دولتی منوط به اخذ مجوز حراست، روابط عمومی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و استفاده از آمبولانس در هر رسانه‌ای نیازمند هماهنگی با مراجع مربوطه است.

وی در توضیح خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آمبولانس مرکز اورژانس در چارچوب کارکرد رسانه‌ای استفاده نشده بلکه توسط یک بلاگر و برای تبلیغات خیابانی مورد سو استفاده قرار گرفته است، گفت: به هر حال فعالیت یک بلاگر هم اگر در فضای رسمی و قانونی انجام شود در چارچوب رسانه تعریف می‌شود اما به محض محرز شدن تخلفات، موضوع در قالب استفاده غیرمناسب از اموال دولتی توسط مراجع ذیصلاح پیگیری خواهد شد.

کد خبر 6097441

دیگر خبرها

  • کاهش آستانه تحمل و پرخاشگری در کودکان از آثار مخرب استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است
  • از حاشیه بیمارستانی خواننده پاپ تا انتشار آلبوم آقای شاعر!
  • تور رسانه‌ای شهرداری شهرکرد هم‌زمان با روز شهرکرد برگزار می‌شود
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • ببینید | برگزاری روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری در دبی
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • ماجرای استفاده بلاگر شیرازی از آمبولانس اورژانس در حال پیگیری است